Inspirujte se našimi originálními recepty s produkty ORION na pečení, které vám pomohou vytvořit lahodné tradiční moučníky i nové trendy dezerty přesně tak, jak je máte nejraději.

Ořechová buchta

Ingredience:

  • 100 g ORION Čokolády na vaření
  • 100 g mletých ořechů
  • 200 g rozpuštěného másla
  • 220 g cukru
  • 4 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 260 g polohrubé mouky
  • 240 ml mléka
  • lžíce vanilkového cukru
  • lžička skořice
  • špetka soli

Postup:

  • Předehřejeme troubu na 175 °C a připravíme pekáč. Ten vymažeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem.
  • Do mísy vložíme žloutky, 100 g cukru a vanilkový cukr. Vše vyšleháme do nadýchané, světlé pěny. Do pěny postupně zašleháme mléko a rozpuštěné máslo.
  • Ve druhé míse smícháme mouku, ořechy, prášek do pečiva, skořici, zbytek cukru a špetku soli.
  • Na závěr vmícháme ORION Čokoládu na vaření nastrouhanou na hrubém struhadle.
  • V čisté míse vyšleháme z bílků pevný sníh.
  • Do suché směsi vmícháme tekutou část a na závěr opatrně zapracujeme sníh.
  • Těsto nalijeme do pekáče, vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Pro dozdobení můžeme přelít rozpuštěnou ORION Čokoládou na vaření.

Rada:

U tohoto receptu nepoznáme, že je buchta hotová podle toho, že zapíchneme špejli. Řídíme se tím, že buchta bude pevná a zlatavá. Čím větší pekáč použijeme, tím kratší dobu bude trvat pečení.