Inspirujte se našimi originálními recepty s produkty ORION na pečení, které vám pomohou vytvořit lahodné tradiční moučníky i nové trendy dezerty přesně tak, jak je máte nejraději.

Jedinečná mousse
z mléčné čokolády

Ingredience:

  • 90 g ORION Mléčné čokolády na vaření
  • 2 žloutky
  • 250 ml smetany ke šlehání (min. 33%)
  • lžička rumu, popř. kakaového likéru

Postup:

  • Smetanu ke šlehání vyšleháme, ale ne zcela dotuha.
  • Čokoládu rozpustíme a žloutky vyšleháme nad párou do pěny.
  • Rozpuštěnou čokoládu se žloutkovou pěnou dobře promícháme, a dochutíme rumem či likérem.
  • Nakonec postupně přidáváme vyšlehanou šlehačku.
  • Vzniklý krém nalijeme do misek nebo sklenic.
  • Mousse před podáváním necháme v lednici dobře vychladit.