Inspirujte se našimi originálními recepty s produkty ORION na pečení, které vám pomohou vytvořit lahodné tradiční moučníky i nové trendy dezerty přesně tak, jak je máte nejraději.

Vláčný fondán
z hořké čokolády

Ingredience:

  • 90 g ORION Extra hořké čokolády na vaření
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 60 g cukru (ideálně třtinového)
  • 110 g másla
  • 2 polévkové lžíce hladké pšeničné mouky (lze použít i celozrnnou, popř. bezlepkovou)
  • máslo na vymazání pečících misek

Postup:

  • Malé zapékací misky vymažeme máslem.
  • Čokoládu s máslem rozpustíme. Vejce, žloutky a cukr vyšleháme do husté pěny. Do pěny pomalu vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
  • Na závěr do těsta zamícháme mouku a naplníme jím připravené misky.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 210–220 °C 6–7 minut. Důležité je, aby byl upečený pouze tenký okraj a uprostřed zůstal fondán stále tekutý.
  • Po upečení necháme asi minutu odstát a poté servírujeme přímo v zapékací misce.