Inspirujte se našimi originálními recepty s produkty ORION na pečení, které vám pomohou vytvořit lahodné tradiční moučníky i nové trendy dezerty přesně tak, jak je máte nejraději.

Čokoládové cupcakes
s arašídovým krémem

Ingredience:

Těsto (na 12 muffinů)

  • 120 g hladké mouky
  • 50 g ORION Přírodního kakaa
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 2 vejce
  • 90 g řepkového oleje
  • 100 g podmáslí, popřípadě mléka
  • 70 g vychladlé silné filtrované kávy
  • špetku soli

Krém

  • 200 g arašídového másla
  • 400 g smetanového sýru
  • 50 g moučkového cukru

Postup:

  • Troubu předehřejeme na 170 °C a formu na muffiny vyložíme košíčky.
  • V míse smícháme mouku, kakao, cukr, kypřicí prášek, sodu a sůl.
  • V druhé míse smícháme vejce s podmáslím a olejem, poté obě mísy spojíme a vymícháme hladké těsto. Nakonec přidáme vychladlou kávu.
  • Nyní bychom měli mít řidší hladké těsto, které nalijeme do připravených košíčků a vložíme do předehřáté trouby cca na 18 minut.
  • Těsto před vyndáním raději vyzkoušíme párátkem. Korpusy by po vyndání měly být krásně měkké. Necháme je zcela vychladnout.
  • Když jsou korpusy již studené, můžeme se vrhnout na přípravu krému. Arašídové máslo lehce prošleháme s moučkovým cukrem, poté přidáme smetanový sýr a opět lehce prošleháme.
  • Krém přesuneme do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou, ozdobíme jednotlivé korpusy a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Autorkou receptu je Markéta Marešová – lzickacukru.