Inspirujte se našimi originálními recepty s produkty ORION na pečení, které vám pomohou vytvořit lahodné tradiční moučníky i nové trendy dezerty přesně tak, jak je máte nejraději.

Cheesecake

Ingredience:

Na korpus

  • 250 g máslových sušenek
  • 200 g másla
  • 20 g třtinového cukru

Na krém

  • 375 g tučného tvarohu
  • 375 g krémového přírodního sýra
  • 6 vajec
  • 250 g cukru moučky

Na polevu

  • 90 g ORION Mléčné čokolády na vaření
  • 30 g smetany ke šlehání (min. 33 %)
  • 15 g invertního cukru (lze nahradit medem)
  • 7 g másla

Postup:

  • Sušenky nadrtíme (nameleme) nadrobno, smícháme s rozpuštěným máslem, přidáme cukr a dobře promícháme.
  • Do formy (o průměru 24 cm) na dno a cca 3 cm po stranách rovnoměrně vmačkáme sušenkové těsto, čímž vytvoříme korpus.
  • Na krémovou náplň nejprve metličkou důkladně rozšleháme vejce.
  • Ve druhé misce zamícháme tvaroh a krémový sýr, přidáme cukr a důkladně promícháme.
  • K směsi přidáme vejce a mícháme, dokud se nevytvoří hladký krém, který nalijeme do formy se sušenkovým korpusem.
  • Cheesecake pečeme na 130–140 °C cca 45 minut. Když dort vychladne, připravíme si čokoládovou polevu.
  • Čokoládu nalámeme na drobné kousky do plastové misky.
  • Smetanu s invertním cukrem přivedeme k varu, nalijeme na čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
  • Přidáme změklé máslo a opět mícháme, dokud se úplně nerozpustí.
  • Vzniklou polevou cheesecake ozdobíme.