Inspirujte se našimi originálními recepty s produkty ORION na pečení, které vám pomohou vytvořit lahodné tradiční moučníky i nové trendy dezerty přesně tak, jak je máte nejraději.

Brownies s kakaem

Těsto:

  • 200 g másla
  • 200 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 150 g ORION Extra hořké čokolády na vaření
  • 100 g ORION Mléčné čokolády na vaření
  • 120 g hladké mouky
  • 50 g ORION Tradičního kakaa
  • 1/2 lžičky soli

Postup:

  • Troubu předehřejeme na 170 °C a malý pekáček (cca 20x20 cm) vymažeme olejem.
  • Máslo rozpustíme, přidáme třtinový cukr a za stálého míchání pozvolna zahříváme po dobu 1 minuty.
  • Směs másla a cukru necháme lehce vychladnout a mezitím si ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu.
  • Když je máslo vychladlé, po jednom přimícháme vejce, poté rozpuštěnou hořkou čokoládu.
  • Ve vedlejší misce smícháme mouku, kakao a sůl, směs poté zapracujeme stěrkou do těsta.
  • Nakonec vmícháme nasekanou mléčnou čokoládu. Těsto nezpracováváme zbytečně dlouho a ihned ho nalijeme do připraveného pekáčku. Na závěr ho ještě posypeme hrubozrnnou solí.
  • Pečeme v předehřáté troubě cca 25–30 minut, brownies by nemělo být zcela propečené.
  • Necháme vychladnout a můžeme podávat samotné nebo s vyšlehanou šlehačkou a malinami. Dobrou chuť!

Autorkou receptu je Markéta Marešová – lzickacukru.