Doba přípravy Do 2 hodin
Obtížnost Složité

Slavnostní dort à la Paříž

Miska Miska

Ingredience

1 Margot
220 g krupicového cukru
1 vanilinový cukr
110 ml oleje
3 vejce
220 ml vlažného mléka
440 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 - 3 lžíce kakaa
3 smetany ke šlehání
3 Ledové kaštany

Postup přípravy

  1. Den před pečením dortu si svaříme smetany (musí se vařit) s tyčinkami Ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do chladničky na noc. 

  2. Druhý den vyšleháme mixérem hustý krém. 

  3. Vejce vyšleháme šlehačem s cukry a olejem, přidáme zbylé suroviny a nalejeme do vymazané dortové formy. 

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 160–180 ˚C asi 30 minut. Necháme vychladnout. 

  5. Poté korpus rozřízneme na polovinu, rovnoměrně potřeme polovinou náplně a přiklopíme druhou polovinou korpusu. 

  6. Zbylým krémem potřeme vrch a boky dortu a na krém hustě nastrouháme tyčinku Margot. Dort uchováváme v chladu.

Hodnocení receptu

1 hodnocení | Průměrné hodnocení

zimovka76@seznam.cz

před rokem

výborný a jednoduchý