Doba přípravy Do 1 hodiny
Obtížnost Snadné

Piškotový tunel s LENTILKAMI

Miska Miska

Ingredience

1 balení Lentilky
5 vajec
špetka soli
7 lžic krupicového cukru
7 lžic polohrubé mouky
250 g mascarpone
3 lžíce moučkového cukru
50 g malin (mohou být mražené)
200 ml černé kávy
150 ml zakysané smetany
10 lžic strouhaného kokosu

Postup přípravy

  1. Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh.

  2. Po lžících do sněhu zašlehejte cukr a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Na závěr zašlehejte i žloutky. Hotové těsto nalijte na pečícím papírem vyložený plech.

  4. Pečte na 180°C asi 20 minut, nebo dozlatova.

  5. Hotový piškot nechte vychladnout.

  6. V míse vyšlehejte mascarpone se šlehačkou a moučkovým cukrem do tuha. Vmíchejte vaječný likér.

  7. Do formy na biskupský chlebíček vyskládejte kusy piškotového korpusu tak, abyste všechny stěny pokryli.

  8. Na dno natřete vrstvu z ½ krému. Cukrářské piškoty krátce máčejte v kávě a skládejte je po celé ploše krému.

  9. Vše zasypte malinami a na ně rozetřete zbylý krém.

  10. Vše zavřete další vrstvou piškotového korpusu. Vznikne tak tunel ze všech stran uzavřený piškotovým korpusem a uvnitř plněný krémem, malinami a piškoty.

  11. Na vrchní vrstvu položte zátěž a nechte tunel 2 hodiny chladit v lednici.

  12. Po dvou hodinách můžete tunel z formy vyklopit.

  13. Potřete ho zakysanou smetanou (můžete do ní vmíchat lžíci moučkového cukru), ozdobte kokosem a LENTILKAMI.

Hodnocení receptu

Zatím nehodnoceno