Doba přípravy Do 1 hodiny
Obtížnost Snadné
    Průměrné hodnocení:

Perníková velikonoční vajíčka

Miska Miska

Ingredience

1 Margot tyčinka
300 g žitné mouky + na podsypání
150 g moučkového cukru
120 g tekutého medu
2 vejce
lžíce nastrouhaného zázvoru
1/2 lžičky jedlé sody
špetka tlučeného anýzu, hřebíčku, badyánu a skořice
Na zdobení
1 balení Lentilek
150 g cukru
100 g ORION bílá čokoláda
2 lžíce mléka
2 lžíce vody
1 lžička másla

Postup přípravy

  1. V míse smícháme prosátou mouku se sodou nebo kypřicím práškem a zbylými přísadami a vypracujeme tužší těsto. To pak ještě důkladně propracujeme na vále, aby bylo hladké a vláčné. Zabalíme do fólie a necháme nejméně hodinu nebo i přes noc odležet.

  2. Předehřejeme si troubu na 180 °C.

  3. Těsto vyvýlíme na plát asi 0,5 cm silný a vykrajovátky vypichujeme tvary vajíčka. Perníky dáme na plech a pečeme 8–10 minut dozlatova. Když vejce vychladnou zarovnáme jejich hrany struhadlem

  4. Cukr rozvaříme s mlékem a vodou na sirup. Do horkého sirupu vmícháme nastrouhanou bílou čokoládu a lžičku másla. Hmotu utřeme do hladké polevy.

  5. TIP: Vejce napíchneme na špejli pro snadnější manipulaci při zdobení.

  6. Zdobíme bílou polevou, Lentilkami a Margotkou dle fantazie.

Hodnocení receptu

6 hodnocení | Průměrné hodnocení 5

Klára

před rokem

Chutná to jako to vypadá :)

lenka spěváková

před rokem

´´

Miska

před rokem

Teď dopečeno a jsou fakt dobré :-)

Petra

před rokem

Dopečeno a jsou výborné a už i nazdobené.

Helena R

před 4 měsíci

Výborné, vyzkoušené loňský rok na Velikonoce, a letos budou také pomalu se na ně chystám. :-)

bozena

před 4 měsíci