Doba přípravy Do 1 hodiny
Obtížnost Snadné

Ořechový koláč s Margotkou

Miska Miska

Ingredience

1 Margot
200 g hrubé mouky
200 g moučkového cukru
200 g mletých ořechů
250 g margarinu
5 bílků
1/2 prášku do pečiva
4 lžíce džemu dle chuti
1 lžíce kakaa
3 lžíce moučkového cukru
3 lžíce změklého másla
sirup na zředění
Margot na zdobení

Postup přípravy

  1. Margarin vymícháme s cukrem a přidáme zbylé suroviny na těsto.

  2. Z bílků vyšleháme sníh, který zlehka vmícháme do vypracovaného těsta. 

  3. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, vylejeme na něj těsto a pečeme při teplotě 160 ˚C asi 30–40 minut. 

  4. Než se koláč upeče, ze surovin na polevu (džem, kakao, moučkový cukr, změklé máslo, sirup) vymícháme řídkou směs. 

  5. Na upečené a vychladlé těsto namažeme polevu a ozdobíme tyčinkou Margot nakrájenou na proužky.

Hodnocení receptu

Zatím nehodnoceno