Doba přípravy Do 2 hodin
Obtížnost Složité

Medovníčky Koko

Miska Miska

Ingredience

2 Koko
750 g hladké mouky
350 g moučkového cukru
125 g másla
5 lžic medu
3 vejce
1 perníkové koření
1 lžička sody bikarbony
60 g rostliného tuku Cera
1 Orion na vaření
rybízový džem
strouhaný kokos

Postup přípravy

  1. Mouku, cukr, sodu bikarbonu, med, máslo, vejce, perníkové kořní a nastrouhané tyčinky Koko smícháme na hladké těsto a necháme alespoň 24 hodin v lednici odležet. Je dobré, když má vše pokojovou teplotu, těsto se pak dobře zpracuje. 

  2. Těsto vyválíme asi na 0,5 mm.

  3. Medovníčky vykrojíme srdíčkovou formičkou, uložíme na plech s pečicím papírem a pečeme při 180 ˚C. 

  4. Vychlazené medovníčky slepíme džemem a máčíme v čokoládové polevě. Ozdobíme kokosem nebo nastrouhanou tyčinkou Koko.

Hodnocení receptu

Zatím nehodnoceno