Doba přípravy Do 1 hodiny
Obtížnost Snadné
    Průměrné hodnocení:

Margotková hrnková bábovka

Miska Miska

Ingredience

1/2 Margot
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 lžička vanilkového cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku rozpuštěného másla
3 vejce
3 lžičky kypřícího prášku
100 g ORION na vaření
1 balení LENTILEK
máslo + hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180°C a formu na bábovku dobře vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

  2. Do mísy nasypte obě mouky, cukr, vanilkový cukr, kypřící prášek a na hrubo nastrouhanou Margotku.

  3. V druhé míse vyšlehejte vejce s mlékem a poté přidejte rozpuštné máslo.

  4. Smíchejte suchou i mokrou část v hladké těsto.

  5. Těsto nalijte do formy na bábovku a tu umístěte do trouby.

  6. Pečte asi 40 minut, nebo do té doby, než bábovka bude zlatavá a zapíchnutou špejli vytáhnete čistou.

  7. Hotovou bábovku nechte vychladnout a vyklopte z formy.

  8. ORION na vaření rozpusťte v kastrůlku nad vodní lázní a poté polijte celou bábovku.

  9. Na závěr bábovku ozdobte LENTILKAMI a storuhanou Margotkou.

    Poznámka: 1 hrnek = 250 ml

Hodnocení receptu

2 hodnocení | Průměrné hodnocení 4.50

Petra

před rokem

Rychlé, snadné a velmi dobré :-)

JANA

před rokem

Mnam