Doba přípravy Do 1 hodiny
Obtížnost Snadné
    Průměrné hodnocení:

Linecký koláč s kytičkami z LENTILEK

Miska Miska

Ingredience

1 balení LENTILEK
Ingredience na korpus
150 g hladké mouky
1 žloutek
70 g másla
70 g moučkového cukru
1 lžička citronové kůry
Ingredience na náplň
150 g ORION na vaření
150 ml smetany ke šlehání
15 g másla
100 g jahod

Postup přípravy

  1. Z mouky, žloutku, másla, cukru, vody a citronové kůry vypracujte hladké těsto.

  2. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte na hodinu do lednice.

  3. Po vychlazení vyválejte těsto do tloušťky asi 4 mm, vykrojte kolo větší, než dno formy, a vložte těsto do formy tak, aby vytvořilo tvar korpusu (dno + okraje vysoké asi 2 cm).

  4. Dno korpusu propíchejte vidličkou, aby při pečení mohl unikat vzduch.

  5. Pečte v troubě předehřáté na 170°C dozlatova (asi 10 min).

  6. Upečený korpus nechte vychladnout ve formě. Po vychladnutí jej vyjměte.

  7. Připravte si náplň. V kastrůlku přiveďte k varu smetanu a potom ji odstavte.

  8. Do smetany poházejte kostičky ORION na vaření a míchejte, dokud se vše nerozpustí. Na závěr přidejte máslo.

  9. Jahody nakrájejte na plátky a vyložte jimi dno korpusu. Vše zalijte čokoládou a nechte asi 20 min chladnout.

  10. Ozdobte koláč LENTILKAMI a ještě na 30 minu jej uložte do lednice. 

Hodnocení receptu

1 hodnocení | Průměrné hodnocení 5

Sophie Gibková

před rokem

Byl velice dobrý a chutnal mi na tolik,že bych si ho dala ještě.