Doba přípravy Do 30 minut
Obtížnost Snadné
    Průměrné hodnocení:

Lentilkový čokoládový moussé

Miska Miska

Ingredience

2 ks Lentilky
200 g hořké čokolády Orion
4 vejce
2 lžíce cukru moučka
špetka soli
1 omytý pomeranč
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Hořkou čokoládu rozlámeme na menší dílky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni za občasného míchání. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a přimícháme nastrouhanou kůru z pomeranče. Pořádně vychlazenou smetanu a moučkový cukr ušleháme dotuha. 

  2. Rozpuštěnou čokoládu smícháme se žloutkovým krémem, poté jemně vmícháme 1/2 dávky sněhu z bílků a pak zbytek (aby nám pěna nelehla). Nakonec přimícháme smetanu a znovu důkladně promícháme. 

  3. Moussé rozdělíme do menších misek a nasypeme asi tak do 1/3 lentilky. Misky překryjeme fólií a dáme do lednice na tři hodiny vyhladit. 

Hodnocení receptu

2 hodnocení | Průměrné hodnocení 5

Lukáš

před rokem

Kuchařka

před rokem

Výborné