Doba přípravy Více než 2 hodiny
Obtížnost Složité
    Průměrné hodnocení:

Kváskový chléb s Margotkou

Miska Miska

Ingredience

2 Margot
1 lžíce žitného kvásku
150 g žitné chlebové mouky
150 ml vody
500 g pšeničné mouky chlebové nebo pšeničné hladké
200 - 250 ml vody
12 g soli

Postup přípravy

  1. Lžíci kvásku smícháme s žitnou moukou a vodou na husté těstíčko. Misku přikryjeme a necháme přes noc kvasit. 

  2. Do hotového kvásku přidáme pšeničnou mouku, vodu, nastrouhané tyčinky Margot a sůl. Vše smícháme ručním mixérem a dohněteme ručně. Necháme 2 hodiny odpočívat a kynout zabalené do potravinové fólie. 

  3. Těsto vyklopíme na vál a klasicky překládáme. Necháme opět kynout na dvojnásobný objem v ošatce vysypané moukou. 

  4. Troubu rozpálíme na maximum, těsto vyndáme z ošatky, postříkáme vodou a dáme péct. Pečeme dozlatova asi hodinu a teplotu postupně snižujeme. Upečený chleba zní poklepáním na jeho dno dutě. 

  5. Chléb vyndáme na mřížku, postříkáme vodou a necháme vychladnout.

Hodnocení receptu

1 hodnocení | Průměrné hodnocení 1

Jozef

před 6 měsíci

väčšiu hlúposť ako toto som ešte nevidel. prečo by preboha niekto dával margotku do chleba?