Doba přípravy Do 1 hodiny
Obtížnost Snadné

Čokoládový perník s lentilkami

Miska Miska

Ingredience

1 ks Lentilky
340 g hladké mouky
1 lžíce kakaa Orion
2 vejce
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
1/2 sáčku prášku do perníku
220 g cukru krupice
250 ml mléka
100 ml oleje
1/2 lžičky skořice
1 citrón
sůl
máslo a hladká mouka na vymazání pekáčku
50 g másla
150 ml smetany ke šlehání
200 g hořké čokolády Orion
1 polévková lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.

  2. Mouku prosijeme přes cedník a smícháme dohromady s cukrem, kakaem, solí, kypřícím práškem, skořicí a práškem do perníku. Vejce prošleháme s mlékem a smícháme se sypkou směsí. Potom přidáme olej a nastrouhanou kůru z omytého, chemicky neošetřeného citrónu. Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku vysypaného moukou a dáme péct. Perník pečeme 30 - 40minut.

  3. Hotový perník vyndáme z trouby a necháme zchladnout. Mezitím si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu, do které přilijeme smetanu, přidáme máslo a lžíci oleje. Vše pečlivě rozmícháme. Hotovou polevou namažeme perník a posypeme lentilkami.

Hodnocení receptu

Zatím nehodnoceno