Doba přípravy Do 30 minut
Obtížnost Snadné
    Průměrné hodnocení:

Čokoládový fondánt s lentilkovou zakysanou smetanou

Miska Miska

Ingredience

1 ks Lentilky
200 g hořké čokolády Orion
200 g másla
110 g hladké mouky + trochu na vymazání formiček
7 vajec
200 g cukru krupice
1 kelímek zakysané smetany
cukr moučka
snítka máty na ozdobu

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a vymícháme do hladké lesklé hmoty. V misce smícháme cukr s moukou, kterou postupně přisypeme do čokolády smíchanou s vejci. 

  2. Do šesti vymazaných a moukou vysypaných formiček nalijeme těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. V troubě pečeme asi 8 minut. Praxe ukáže, kolik by to mělo přesne být :), každá trouba peče trochu jinak. Okraje by měly být upečené, ale střed stále tekutý.

  3. Hotové fondánty po cca 2 minutách odležení vyklepneme na talíř a ještě horké podáváme se zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s lentilkami. Nakonec můžeme ozdobit snítkou máty a posypat moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu

2 hodnocení | Průměrné hodnocení 5

Marcel Sochora

před rokem

Moc

Klára Jeřábková

před 8 měsíci

Je to moc dobré, úplně jako z cukrárny, jen je toho moc, žádných 6 formiček, ale minimálně 12 :-D