Doba přípravy Do 2 hodin
Obtížnost Snadné

Bábovka s Margot

Miska Miska

Ingredience

1 Margot
3 vejce
170 g krupicového cukru
1 vanilínový cukr
120 ml oleje
120 ml mléka
2 lžičky prášku do pečiva
250 g polohrubé mouky
špetka soli
50 g hořké čokolády Orion

Postup přípravy

  1. V misce vyšleháme do pěny vejce, cukr, vanilínový cukr a sůl.   

  2. V jiné míse promícháme mouku s práškem do pečiva a postupně do ní přiléváme olej smíchaný s mlékem. Mícháme, nešleháme! 

  3. Do vzniklé tužší hmoty opatrně vmícháme vaječnou pěnu a vymícháme hladké těsto.

  4. Přidáme na kousky nalámanou tyčinku Margot a hořkou čokoládu.

  5. Těsto vlejeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při teplotě 170 °C asi 50 minut. 

  6. Vychladlou bábovku můžeme pocukrovat.

Hodnocení receptu

Zatím nehodnoceno